Tips om minder energie te verbruiken in de winter

 In Blog
In dit artikel willen we een aantal tips met je delen hoe je minder energie kunt verbruiken in de winter. Minder energie verbruiken in de koude wintermaanden kan een grote besparing opleveren aangezien in deze periode van het jaar het energieverbruik normaliter een stuk hoger ligt dan de rest van het jaar. Door de tips die we met je delen toe te passen kan je daarom een groot deel van de energiekosten besparen.

Zorg voor alternatieve warmte naast de verwarming

Een goede manier om minder energie te verbruiken bij het verwarmen van je huis is door in staat te zijn om de verwarming simpelweg een graad of zelfs twee lager te zetten. Nu zeggen we niet dat je in de kou moet gaan zitten, maar het is wel mogelijk om alternatieve bronnen van warmte te hebben waardoor de verwarming ongemerkt een aantal graden lager gezet kan worden. Een warme trui dragen of gebruik maken van een deken wanneer je op de bank televisie aan het kijken bent is hier een goed voorbeeld van.

Verwarm geen ongebruikte kamers

Wanneer de radiatoren aanstaan in kamers die niet gebruikt worden dan verspil je hiermee energie. Als een kamer ongebruikt is of slechts voor korte tijd wordt gebruikt dan kan je minder energie verbruiken door in deze kamers de verwarming uit te zetten.

Niet onnodig elektriciteit gebruiken

Doordat het een stuk kouder is in de winter spenderen de meeste mensen meer tijd binnenshuis. Hierdoor gaat het elektriciteitsverbruik ook significant omhoog in deze periode. Door simpelweg op te letten dat er niet onnodig elektriciteit gebruikt wordt kan je ervoor zorgen dat er minder energie verbruikt wordt. Denk hierbij aan lichten uitzetten in ongebruikte kamers en ’s avonds alle elektrische apparaten uitzetten in plaats van op stand-by laten staan.

Recent Posts
Bel nu voor een afspraak