Redenen om bedrading aan te leggen in je woning

 In Blog

Nieuwe bedrading aanleggen in je woning kan nodig zijn om verschillende redenen. Veel huiseigenaren willen graag de elektrische installatie in huis uitbreiden of veiliger maken. In sommige gevallen kan het aanleggen van nieuwe bedrading ook verplicht worden door de verzekering. Dit is het geval wanneer de oude bedrading niet meer als veilig beschouwd kan worden. Je doet er dan goed aan om nieuwe bedrading aan te leggen om de veiligheid in de woning te kunnen waarborgen. Een onveilige installatie kan namelijk grote gevaren met zich meebrengen. Zo kan bijvoorbeeld een woningbrand ontstaan wanneer dit belangrijke onderdeel niet goed in orde is.

Nieuw stopcontact of lichtpunt aanbrengen

De meest voorkomende reden voor het aanleggen van bedrading in een woning is het aanbrengen van een nieuw stopcontact of lichtpunt. Door de beschikking te hebben over een nieuw lichtpunt ben je in staat om een kamer beter te verlichten. Met de aanleg van een nieuw stopcontact vergroot je het gemak waarmee je over stroom kunt beschikken. Tevens voorkom je hiermee dat je met lange verlengsnoeren moet werken om op een bepaald punt in huis over stroom te beschikken. Een verlengsnoer is namelijk geen ideale manier van werken en kan potentieel gevaarlijk zijn.

Extra groep in de groepenkast aansluiten

Een andere reden om bedrading aan te leggen in een woning is het aansluiten van een nieuwe groep in de groepenkast. Dit kan noodzakelijk zijn wanneer de huidige stroomvoorziening niet voldoende is in een gedeelte van de woning. Vanuit de groepenkast wordt de stroom gelijkmatig naar verschillende delen van het huis verdeeld. Naar gedeeltes waar veel elektrische apparaten worden gebruikt lopen vaak meerdere groepen. In de keuken heb je bijvoorbeeld vaak de beschikking over 2 of meer groepen. Wanneer ergens in huis meer stroom nodig is dan kan je een extra groep in de groepenkast en bedrading laten aanleggen naar dit punt in de woning.

Recent Posts

Leave a Comment

Bel nu voor een afspraak